Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
GASZTROmantika a Szerelemvölgyben

GASZTROmantika a Szerelemvölgyben

2019. május 11 - 12. Egy rendezvény ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják. A látogatók egy-egy ízletes bort kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában, jól megtöltött szerelemvölgyi kosárral elkalandozhatnak a szőlődombokon, megkereshetnek egy-egy pihenésre termett lankát.

Az esemény két pillére, az ízek harmóniája és a természet sugallta hangulatok, melynek eredménye a pázmándi GASZTROmantika,

amibe bárki beleszippanthat, aki ezen a hétvégén ellátogat a Szerelemvölgybe.

Az évszázadokon át rangos bortermelői hagyományokkal rendelkező terület reneszánszát éli. Ezen a hétvégén azonban nem csak a helyi gyümölcsök nemes nedűit kóstolhatják meg a hozzánk ellátogatók , mert ismét hoztunk a rendezvényre a 7 ha alatti szőlőterülettel bíró, ámde remek kézműves borokat készítő borászok palackba zárt kincseiből az ország különböző borvidékeiről.
Eddig a fatüzelésű tűzhelyen és annak sütőjében készített ÍNYENCSÉGEK miatt tértek be hozzánk látogatóink, az elmúlt évtől a SPARHELTES panoráma teraszunkon a szabadba, csodálatos látképben gyönyörködve grill különlegességekkel is várjuk a nálunk csipegetni vagy lakmározni vágyókat hozzá szombaton, a kora délutáni órákban az akusztikus zene szerelmeseit csábítja kulturális fürdőzésre Horváth Márk (gitár) és vendégei, akik helyi zenészekként indultak együtt meghódítani az akusztikus latin jazz kedvelőit szerte az országban. Zenéjük bossa nova, samba és a swing hangulatát idézi ismert dallamokkal ötvözve.Szombat esti meghitt vacsora mellé Szabó Dávid jazz zongorista romantikus műsorát kínáljuk nagy szeretettel. 

Vasárnap kora délután szintén akusztikus zenével a Dr Jazz duó várja azokat, akik a repertoárjukon szereplő, swing, blues, latin, funky dallamokat szeretnék hallgatni…a zenekar két főből áll, ami a Dr. Tóth Gábor (zongora) és  Bauer Tamás (szaxofon) harmonikus duettjét jelenti.

És mint az egy rendes ünnepen és vásáron illik,megannyi KÉZMŰVES kínálja majd egyedi portékáit, úgy mint sajtot, szörpöt, lekvárt, mézet, zöldséget, fűszereket, házi ecetet, csont eszközöket, szappant, krémet ....a kicsi pulyákat a Levendula Játszóház és Alkotóműhely, A pázmándi ÖTE tűzoltói, tűzoltóautói és sok-sok játék, kaland, móka várja…
 

Szeretnénk ha minél többen részesévé válnának a pázmándi GASZTROmantikának!

 

Töltődjünk fel együtt a Szerelemvölgyben!

 

Bálint Borárium, Pázmánd Tel: +36 20 274 20 66,

 www.balintborarium.hu, facebook.com/balintborarium

 

 


 

2019. december 23-tól, 2020. március elejéig BORÁRIUM

a'la carte

ZÁRVA tart! 

 A fenti időponton kívül

előzetes CSOPORTOS BEJELENTKEZÉSEK és

ALKALMI RENDEZVÉNYEINK

alkalmával  NYITVA tartunk!

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.