Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
GASZTROmantika a Szerelemvölgyben

GASZTROmantika a Szerelemvölgyben

2018. május 12- 13. Egy rendezvény ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják. A látogatók egy-egy ízletes bort kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában, jól megtöltött szerelemvölgyi kosárral elkalandozhatnak a szőlődombokon, megkereshetnek egy-egy pihenésre termett lankát.

  A május 12-13 án - immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő – Ízes - Ínyes Ünnep és Vásár helyszíne Pázmánd, Szerelemvölgyben elhelyezkedő Bálint Borárium és környezete. Kiaknázatlan és a nagyközönség számára részben felfedezetlen területre téved, aki az M7-es autópályáról Budapest felől a 40 –es km-nél lehajt és Pázmánd felé veszi az irányt. Aki egy kis mártózással kezdené vagy fejezné be a nálunk tett látogatást annak a településtől 5 kilométerre a nagy múlttal bíró Velencei - tó jelenthet hangulatváltást.

  Az esemény két pillére, az ízek harmóniája és a természet sugallta hangulatok, melynek eredménye a pázmándi GASZTROmantika, amibe bárki beleszippanthat, aki ezen a hétvégén ellátogat a Szerelemvölgybe.
Az évszázadokon át rangos bortermelői hagyományokkal rendelkező terület reneszánszát éli. Ezen a hétvégén azonban nem csak a helyi gyümölcsök nemes nedűit kóstolhatják meg a hozzánk ellátogatók , mert hoztunk a rendezvényre az Óperencián túlról, 7 ha alatti szőlőterülettel bíró, ámde remek kézműves borokat készítő borászok palackba zárt kincseit az ország különböző borvidékeiről.
Eddig a fatüzelésű tűzhelyen és annak sütőjében készített ÍNYENCSÉGEK miatt tértek be hozzánk látogatóink, az idei évtől a SPARHELTES panoráma teraszunkon a szabadba, csodálatos látképben gyönyörködve grill különlegességekkel is várjuk a nálunk csipegetni vagy lakmározni vágyókat.
És mint az egy rendes ünnepen és vásáron illik,megannyi KÉZMŰVES kínálja majd egyedi portékáit, úgy mint sajtot, szörpöt, lekvárt, mézet, zöldséget, fűszereket, szappant, krémet, gyertyát ......
……..és a kicsi pulyákat is sok-sok játék, kaland és móka várja…
Szeretnénk ha minél többen részesévé válnának a pázmándi GASZTROmantikának!

 

Töltődjünk fel együtt a Szerelemvölgyben!
                                                                  Bálinték


Pázmándi Ízes-Ínyes Ünnep és Vásár – 2018. május 12-13. – Bálint Borárium, Pázmánd Tel: +36 20 274 20 66,
www.balintborarium.hu, facebook.com/balintborarium
 

 


NYITVA TARTÁS

minden szombaton és vasárnap 12.00 - 19.00 között várjuk vendégeinket.

 

 A fenti időponton kívül

előzetes CSOPORTOS BEJELENTKEZÉSEK és

ALKALMI RENDEZVÉNYEINK

alkalmával  NYITVA tartunk!

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.