Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Torkoskodás a Boráriumban is!

Torkoskodás a Boráriumban is!

2014. március 6-án 17.00 órától

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. E népszokás felelevenítésével a Magyar Turizmus Zrt. idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem - az Agrármarketing Centrum magyar sertéshúst népszerűsítő törekvéseivel összhangban - egyúttal a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is. Remek alkalom a torkos csütörtök arra, hogy Boráriumunk egyedi gasztronómiai kínálatát rendkívüli kedvezményes áron - étlapár 50%-áért - megóstolja bárki.

Jó szívvel ajánljuk a ház nagyágyúját, a kenyértésztában sült füstölt csülköt vörösboros lilakáposztával, a könnyedebb ételeket kedvelők számára a kemencében sült csirkecombot sajtkalap alatt almával, helyben készített krumplipűrével, a húsmentes ételek iránt nyitott vendégeink számára a platnin készített juhtúrós lepényt, lilahagymával. Ételeink mellé a Velencei-tó környékén termesztett szőlőkből készült minőségi borokat illetve a saját birtokunkról származó szőlőből készült szörpöt vagy mustot ajánljuk. Édes emlékként helyi termékeink közül - szőlődzsem, cabernet sauvignon  és sauvignon blanc bordzsem, bodza dzsem almával - vásárolhatnak a hozzánk ellátogatók.

Részvételi feltétel: kizárólag előzetes írásbeli jelentkezés alapján áll módunkban vendégeket fogadni a Torkos Csütörtök eseményre március 6-án 17.00-tól 20.00-ig! E-mail cím: info@balintborarium.hu
« vissza

Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.