Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Ettünk, ittunk, disznólkodtunk ...

Ettünk, ittunk, disznólkodtunk ...

Hangulatképekben mutatjuk be a mögöttünk álló hétvége eseményét a NAGY családi, baráti HURKA_, és KOLBÁSZTÖLTÉST.

Az éjszakai fagy következményeként a lefagyott parkolóba érkezhettek a legelső vendégeink, aki rövid idő alatt a házigazda küszöbpálinkájának elfogyasztását követően hamar ráhangolódtak a kulináris utazás ösvényére. Míg Imre bátyja és szorgos segédei szakszerűen szedték elemeire a nap főszereplőjét, addig vendégeink megtekinthették az eléjük táruló magával ragadó panorármát, felfedezhették a Jezsuita pinceét és annak kibővített és újragondolt folytatását. A legkisebbek a himalájai sószobában diafilmvetítsen vehettek részt. A teraszon meleg italokat - kékfrankosból készített forraltbort, alkoholmentes puncsot - kortyolgathattak a látogatók, miközben a Pázmándi Spájz - helyi kistermelőinek és kézműveseinek a termékeit vásárolhatták meg. Az idő előrehaladtával az időjárás is egyre kegyesebb lett, így egyre többen élvezték a szabadtéren a téli napsütés jótékony sugarait, miközben Jutka mama szorgoskodott a konyhába, hogy minél előbb disznótoros ételekhez juthassanak az éhes szájak. A nagy tömegnek és a hagyományos ételkészítési módnak (kemence, sparhelt) köszönhetően az ebédre váróknak az átlagosnál nagyobb türelmére volt szükség. No, de a házias falatokkal jól lakott vendégek az étkezésüket követően is még szívesen töltötték el a délutáni szabadidejüket nálunk a Bálint Boráriumban.

A januári disznólkodást követően egy gyertyafényes romantikázásra hívjuk vendégeinket február 14-én a Bálint-napi gyertyafényes vacsorára!
« vissza

Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.