Írányított erjesztéssel vagy spontán? Fajélesztővel vagy vadélesztővel? Felhasználva a legmodernebb technológiát vagy támaszkodni a hagyományokra? Maximális biztonságra törekedve vagy bízva az Égiek segítségében?
Sokféleképp meg lehet közelíteni azt a kérdéskört, ami arról szól, hogy milyen bort szeretne készíteni a borász, azaz milyen bort szeretne a borász a borissza asztalára helyezni. Nem könnyű a válasz. Szimplán a minőség mellett érvelni nagyon nehéz, mert a világ vezető borászatai közül sokan az egyik-, sokan pedig a másik oldalon törtek lándzsát. A Boráriumban május 11-én este három olyan pincészet borait mutatjuk be, akik a spontán erjesztés mellett döntöttek, s boraik között jó néhány megtalálható a hazai Michelin-csillagos éttermekben. Kóstoljuk együtt a Szentesi, az Aprókertek és a Variszkusz Pincék hét szép spontán borát!
Kóstolt tételek száma: 7 – spontán erjesztésű
Pincészetek: Aprókertek, Szentesi, Variszkusz
Kóstolható tételek:
Szentesi - Zengő 2014
Szentesi - Érintés (Merlot - Cab. Franc) 2017
Aprókertek - Legyen vörös 2017 (Kékfrankos-Cab. Sauvignon-Néró)
Aprókertek - Cserszegi Fűszeres héjon áztatott
Variszkusz - A Bolond, Rajnai Rizling 2017 (7 gramm sav - 4,5 gramm cukor)
Variszkusz - Blues a kedvem 2017 (Cab. Franc - Kékfrankos)
Variszkusz - B oldal 2017 (Csóka - Pinot Noir)
Borkóstoló ára: 3.400 Ft/fő
Borkóstoló mellé, lehetőség van a Borárium kemencés vagy grill, étel kínálatából rendelni.
Jelentkezési határidő: 2019. május 10. 12.00
Jelentkezés: info@balintborarium.hu
Telefon: +36 209 218 311
Szeretettel várunk ezen az izgalmas estén!
Bácsi Zoltán - Bálint György
Variszkusz Pince Házigazda