Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Pázmándi Ízes-Ínyes Hétvége 2019

Pázmándi Ízes-Ínyes Hétvége 2019

2019.05.11-12. CHILI-CSALAMÁDÉ, SÜLT HÚS - CSOKOLÁDÉ ... meg kézműves SÖR, meg helyi kézműves BOR, meg házi MÉZ, meg .... egy szóval egy ínycsiklandó GASZTROmantika a Szerelemvölgyben!

Egy rendezvény ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják. A látogatók egy-egy ízletes velencei-tavi bort vagy egyedi aromájú kézműves sört kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás  panorámában, miközben a kapszaicin függők kedvükre kalandozhatnak a chili sokszínű felhasználási módozatai között.

    

  Az esemény két pillére, az ízek harmóniája és a természet sugallta hangulatok, melynek eredménye a pázmándi GASZTROmantika, amibe bárki beleszippanthat, aki ezen a hétvégén ellátogat a Szerelemvölgybe.

 

    

Egy minden tekintetben családi hétvégi esemény, ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják.
Az idei évben főszerepet szánunk a csípős ételek nélkülözhetetlen alapanyagának számító - hazánkban is egyre népszerűbb - CHILI-nek. A Világbajnok termékekkel büszkélkedő Sárréti CHILIFARM https://chilifarm.hu/ termékeit a helyszínen meg lehet vásárolni, kóstolni.

Az önmaguk komfortzónájából kilépni szándékozó kapszaicin függők indulhatnak az ERŐS-EVŐ versenyen. A fanatikus hobbi termelők számára CHILI PALÁNTA szépségversenyt hirdetünk, valamint CHILI Csere-Bere placcot biztosítunk a tapasztalatcserékhez. Természetesen a Sparheltünkön, a bográcsunkban és a grillapon is a "HAGYOMÁNYOS" ételeink mellett, izgalmas és tradicionális CHILIS fogások is felkerülnek az étlapunkra.
A látogatók egy-egy ízgalmas pázmándi bort vagy kézműves sört kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában a most nyíló GRILL-TERASZUNKRÓL vagy a Borárium PANORÁMA TERASZÁRÓL.

 
18 órakor egy rendhagyó programra várjuk – limitált létszámban - az egyediségeket kutató borrajongókat, SPONTÁN című borkóstolón ritkaságszámba menő Velence-tó környéki kézműves borokat kóstolunk Szentesi, Aprókertek és Variszkusz pincék féltve őrzött tételeiből. 
És mint az egy rendes ünnepen és vásáron illik, megannyi KÉZMŰVES kínálja majd egyedi portékáit, úgy mint sajtot, szörpöt, lekvárt, mézet, szappant, krémet ....a kicsi pulyákat a Levendula Játszóház és Alkotóműhely, A pázmándi ÖTE tűzoltói, tűzoltóautói és sok-sok játék, kaland, móka várja…


Vasárnap délután a jazz és latin ritmusok kedvelői nagy örömére élőzene várja a vendégeinket 13.00-tól (ének)- Horváth Márk (gitár) – Mits Marci (szakszofon)

           

Láncfűrészes fafaragó bemutató – Varga Norbert


Május 11-én szombaton első alkalommal kerül megrendezésre a Nyitott Vendégházak Napja Pázmándon -
E napon a vendégházak, községünk temploma, és a helyi tájház is megtekinthető az érdeklődők számára. Vendégházaink mindegyike más-más meglepetéssel várják a Velencei-tó környéki szállás lehetőségek iránt érdeklődőket.
Szeretnénk ha minél többen részesévé válnának a pázmándi GASZTROmantikának!

Töltődjünk fel együtt a Szerelemvölgyben!

 

 
« vissza

Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.