Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Pázmándi ÍZES-ÍNYES Ünnep - Házias Ízek Vására

Pázmándi ÍZES-ÍNYES Ünnep - Házias Ízek Vására

2015. szeptember 12-én és 13-án

Az idei évben ősszel ismételten megrendezzük - a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat /MNVH/ Projektötlet támogatásának és Kutai Tibornak köszönhetően - a Bálint Boráriumban és környezetében a Pázmándi Ízes-Ínyes Ünnepet a Házias Ízek Vásárát. Ünnepünk gasztro-kulturális kirándulás a Nagyik konyhájába! A házias termékek vására és kóstolója várja a vendégeket. Akik velünk tartanak ezen a kora őszi hétvégén, azok lekvárt főzhetnek, sajtot készíthetnek, savanyúságot tartósíthatnak télire és szőlőt préselhetnek. A gasztro kirándulás fáradalmait a Velencei – tó környéki minőségi borok legjobbjaival és a történelmi borvidékeinkről érkezett kézműves borok kóstolgatásával enyhíthetik. Éhségüket a fatüzelésű sparheltről és annak kemencéjéből kikerült finomságokkal enyhíthetik.

Természetesen a gasztronómia mellett a kulturális sokszínűség sem maradhat el.  Szombat este a dézsma pincében romantikus, zenei esszenciával fűszerezett "Bor-Jazz" vacsorát tartanak, melyen kemencés ételeket és kézműves borokat szolgálnak fel.
Amíg a felnőttek kóstolnak, a gyermekek mindkét nap kipróbálhatják a régi korok - és hagyományok játékait, valamint a játszóházat, így a lurkók is a friss levegőn, gyönyörű környezetben szórakozhatnak. A falusi turizmus is megelevenedik a két napban Vértesacsa település bemutatkozásával.Változatos  gasztro-kulturális élménynek lehet a részese, aki elutazik Pázmándra. 
INGYENES BUSZJÁRAT! A távolság sem lehet akadály a szórakozni vágyóknak, hiszen ingyenes buszjáratok indulnak a velencei-vasútállomás parkolójából a rendezvényre.

 

Pázmándi  Ízes – Ínyes Ünnep

Házias Ízek Vására

„gasztrokultúrális kirándulás a Nagyik konyhájába”

2015. szeptember 12-13.

Részletes program itt: http://balintborarium.hu/Izes-Inyes-Unnep-es-Vasar
« vissza

Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.