Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Márton-napi kemencés borvacsora - november 04. 19.00

Márton-napi kemencés borvacsora - november 04. 19.00

A Balatonfüred - csopaki borvidékről érkező – Borászok Borásza 2017 díj birtokos - Jásdi István boraival, és élő jazz muzsikával

A Boráriumunk nyitásának évétől – 2013 – Szentesi József korszak indító Márton-napi borvacsorája óta, minden év novemberében – lehetőségeink szerint – meghívjuk az adott évben megválasztott Borászok Borászát. Az idei évben sem lesz másként, 2017-ben ezen kiemelt boros elismerésben részesült borászának, Jásdi István pincészetének a kemencés ételekhez párosított boraival várjuk vacsora vendégeinket. Az est folyamán a zenei csemegét Szabó Dávid jazz zongorista szolgáltatja

 

   Jásdi István 1998-ban 17 hektáron alapította birtokát Csopak legjobb dűlőin: a Siralomvágón, a Nagykúton és a Lőczedombon. Jelenleg elsősorban terroár borokat készít, hiszen kiemelten fontosnak tartja, hogy egy-egy terület különlegességéről, speciális adottságáról szóljon a bor. Az olaszrizling reneszánsza többek között Jásdi István elkötelezettségének és munkásságának köszönhető. A hagyománytisztelet mellett a kísérletezést is fontosnak tartja – visszatelepített a furmintot a borvidékre, aktívan részt a régió fejlesztésében és érdekérvényesítésében, rendszeresen publikál a Vinoport.hu oldalára és a Csopaki Kódex ötletgazdájaként folyamatosan hozzájárul Csopak és az olaszrizling népszerűsítéséhez. Állítása szerint pincészetük a kiváló fehérborkínálat mellett azért vörösbort is tart, „de csak azért, hogy elsápadjanak a Villányiak!” :) forrás: boraszportal.hu

 

VACSORA  és BOR MENÜ

 

Fogadó ital:

Szürkebarát Frissbor 2017

 

Előétel:

Hideg töltött libanyak, őszi salátával

 

Felszolgált bor:

Csopaki (olaszrizling) 2016

 

Leves:

Pázmándi öt fűszeres libaragu leves

 

Felszolgált bor:

Nagykuti Chardonnay Válogatás 2015

 

Főétel:

Konfitált libacomb, csicsóka felfújttal, póréhagyma lekvárral

 

Felszolgált bor:

Furmint - Olaszrizling Válogatás 2012

 

Desszert:

Nyújtott szilvás rétes kékfrankos étcsoki öntettel

 

Felszolgált bor:

Kékfrankos 2016

 

 

A program ára: 8.750 Ft/fő

 

 




« vissza

NYITVA TARTÁS

2017.03.11-től minden SZOMBATON és VASÁRNAP

várjuk betérő vendégeinket !

A fenti időponton kívűl,

előzetes CSOPORTOS BEJELENTKEZÉSEK és

ALKALMI RENDEZVÉNYEINK

alkalmával is NYITVA tartunk!

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.