Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Márton-napi kemencés borvacsora - november 10. 19.00

Márton-napi kemencés borvacsora - november 10. 19.00

MÁRTON-NAPI kemencés LIBA VACSORA a Dél-Balaton legismertebb pincészetének - a Konyári Pincészet - boraival, és élő JAZZ muzsikával 2018. november 10. 19.00

   A Boráriumunk nyitásának évétől – 2013 – Szentesi József korszak indító Márton-napi borvacsorája óta, minden év novemberében – lehetőségeink szerint – meghívjuk az adott évben megválasztott Borászok Borászát.

Az elmúlt évben sajnálatos módon az élet átrendezte a korábbi forgatókönyvet, történt ugyanis, hogy a 2018-ban megválasztott Borászok Borásza, Konyári János 2017-ben elhunyt. Az általa alapított pincészetet fia Konyári Dániel viszi tovább a Tőlük megszokott kiemelkedő szakmai szempontok alapján.
Az idei évben a Konyári Pincészet, kemencés ételeinkhez párosított kiváló boraival várjuk vacsora vendégeinket.

Az est folyamán a zenei csemegét Dr. JAZZ Acoustic jazz duó szolgáltatja


A Konyári Pincészet a Dél-Balaton egyik legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáron gazdálkodnak, a Balatonlellétől délre található Kishegyen, Öreghegyen, illetve Szárhegyen, Bánomhegyen, Jánoshegyen és Sinai-hegyen. Ezen különleges területek mind kivételes adottságúak, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon.
Konyári János 2008-ban elnyerte az Év Bortermelője címet, 2018-ban posztumusz Borászok Borásza díjat.
Kiváló vörösborai a Balaton déli partjának kékszőlő-termelésének is új lendületet adtak. A Konyári Pince a tradíciók és az újítások ötvözésével mind a termőhelyből, mind a fajtából a maximumot kihozva készülnek. Boraik egyértelműen példaértékűek, és egyben bizonyítékai annak, hogy létezik a Konyári-féle vonalvezetés.
forrás: https://www.boraszportal.hu

 

VACSORA MENÜ:

 

A vacsora mellé felszolgált borok a Konyári Pincészet kínálatából érkeznek
 

Előétel:
Füstölt libamell carpaccio, őszi salátával, szőlős póréhagyma lekvárral
 

Leves:
Gyöngyöző liba eszencia, tépett húsával és őszi julienne zöldségekkel
 

Főétel:
Lassú tűzön sütött libacomb dödöllével, aszaltszilvás lilakáposztával
 

Desszert:
Szerelemvölgyi szőlődzsemes panna cotta
 

A program ára: 10.600 Ft/fő
Asztalfoglalás szükséges írásban: info@balintborarium.hu 

 

info: +36 209 218 311
 
« vissza

 

Május 17-től,

minden PÉNTEKEN - SZOMBATON és VASÁRNAP 12.00 - 20.00 között tartunk NYITVA! 

 A fenti időponton kívül

előzetes CSOPORTOS BEJELENTKEZÉSEK és

ALKALMI RENDEZVÉNYEINK

alkalmával  NYITVA tartunk!

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.