Szeretettel invitálunk egy igazán különleges borkóstolóra. Hogy mitől az?
Egyfelöl a szőlőfajtáktól, amikből az est borai készültek. Jellemzően a 19. század végi filoxéravészt megelőzően voltak elterjedtek, egy olyan korban, amikor a magyar mezőgazdaság egyik legjelentősebb ágazata volt a szőlészet-borászat. Embermilliók megélhetése múlott rajta, ma viszont ezeknek a fajtáknak jellemzően a nevét sem hallottuk. Ennek oka nem a belőlük készített borok gyenge minősége, távolról sem. Viszont termesztésük meglehetősen nehéz és kockázatos, amit a mai profitorientált világban csak kevesen vállalnak fel. És itt jön a másfelől.
Ezen az esten három olyan pincészet képviselői lesznek jelen személyesen, akik felvállalták a nehézségeket, hogy kiváncsiságukkal, alkotni akarásukkal legyőzzék azokat. Mesélnek a borokon kívül a szőlőről, amiből készült, önmagukról, álmaikról, személyes történetükről.
Hogy kik ők?
Szentesi József a különleges magyar szőlőfajták talán legismertebb mestere a Velencei-tó mellől,
Andrási László a Somló megszállott és elkötelezett borásza, a Somló Kincse Kézműves Kispince tulajdonosa és végül, de nem utolsó sorban, szintén a Velencei-hegységből a pázmándi szőlőhegy titkait és lehetőségeit kutató két jóbarát, Veliczky Zoltán és Schubert Ádám az ApróKertek képviseletében. És, hogy mik kerülnek a pohárba?
Természetesen természetes borok, olyan fajtákból mint: Bakator, csóka, fekete muskotály, gohér, kadarka, laska, néró, sárfehér, tihanyi kék, zengő
Borkóstoló ideje: 2020. március 14. 18.00
A 9 tételes kóstoló ára: 3,850 Ft/fő
(A kóstoló keretében tételenként 0,5-07 dl bort kínálunk, korlátlan szóda fogyasztással)
Az alkalomhoz alakított borkorcsolya és kemencés ételek is fogyaszthatók a kóstoló ideje alatt.
Jelentkezni az info@balintborarium.hu e-mail címen lehet, legkésőbb 2020. 03. 11-ig