Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Különleges MAGYAR szőlőfajták borkóstolója

Különleges MAGYAR szőlőfajták borkóstolója

BAKATOR-CSÓKA-FEKETE MUSKOTÁLY-GOHÉR-KADARKA-LASKA-NÉRÓ–SÁRFEHÉR-TIHANYI KÉK-ZENGŐ

  Szeretettel invitálunk egy igazán különleges borkóstolóra. Hogy mitől az?

Egyfelöl a szőlőfajtáktól, amikből az est borai készültek. Jellemzően a 19. század végi filoxéravészt megelőzően voltak elterjedtek, egy olyan korban, amikor a magyar mezőgazdaság egyik legjelentősebb ágazata volt a szőlészet-borászat. Embermilliók megélhetése múlott rajta, ma viszont ezeknek a fajtáknak jellemzően a nevét sem hallottuk. Ennek oka nem a belőlük készített borok gyenge minősége, távolról sem. Viszont termesztésük meglehetősen nehéz és kockázatos, amit a mai profitorientált világban csak kevesen vállalnak fel. És itt jön a másfelől.

Ezen az esten három olyan pincészet képviselői lesznek jelen személyesen, akik felvállalták a nehézségeket, hogy kiváncsiságukkal, alkotni akarásukkal legyőzzék azokat. Mesélnek a borokon kívül a szőlőről, amiből készült, önmagukról, álmaikról, személyes történetükről.

Hogy kik ők?

Szentesi József  a különleges magyar szőlőfajták talán legismertebb mestere a Velencei-tó mellől,

Andrási László a Somló megszállott és elkötelezett borásza, a Somló Kincse Kézműves Kispince tulajdonosa és végül, de nem utolsó sorban, szintén a Velencei-hegységből a pázmándi szőlőhegy titkait és lehetőségeit kutató két jóbarát, Veliczky Zoltán és Schubert Ádám az ApróKertek képviseletében. És, hogy mik kerülnek a pohárba?

Természetesen természetes borok, olyan fajtákból mint: Bakator, csóka, fekete muskotály, gohér, kadarka, laska, néró, sárfehér, tihanyi kék, zengő 

 

Borkóstoló ideje: 2020. március 14. 18.00

 

A 9 tételes kóstoló ára: 3,850 Ft/fő

(A kóstoló keretében tételenként 0,5-07 dl bort kínálunk, korlátlan szóda fogyasztással)

 

Az alkalomhoz alakított borkorcsolya és kemencés ételek is fogyaszthatók a kóstoló ideje alatt.


Jelentkezni az info@balintborarium.hu e-mail címen lehet, legkésőbb 2020. 03. 11-ig

 


 
« vissza

Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.