"Pincénkben kézműves, természetes borok készülnek spontán erjesztéssel. Száműztünk minden segédanyagot, nem használunk enzimeket, élesztőket, aromatikát. Nem alkalmazunk cukor- és savpótlást, savtompítást, vagy egyéb vegyészkedést." Andrási László - Somló Kincse kézműves kispince
A különlegességeket kutató, megismételhetetlen gasztronómiai élvezeteket kereső vendégeinknek ajánljuk a soronkövetkező Borvacsoránkat, melynek keretében megismerhetjük Kovács Antal borszakértő felfedező munkájának köszönhetően a Somlót, a fajtát, a mikrokörnyezetet megszállottan képviselő, ízig-vérig honi boros hagyományaink iránt elkötelezett kispincészetet és annak borászát Andrási Lászlót. A bemutatandó borsorhoz párosított ételek minőségére Jutka mama és csapata - Ildi és Bálint - a garancia.
Várjuk Önöket egy emlékezetes borvacsorára a Boráriumunkba,
BÁLINTÉK
BORVACSORA MENÜ:
Welcome:
Tündérek Ölén 2014 - Olasz Rizling, Juhfark, Furmint, valamint egy régi vegyes ültetvény borainak házasítás / száraz
Előétel:
Kemencében melegített kézműves sajt, balzsamos zöldsalátával, platnin pirult kenyérkével
Bakator 2015 / száraz
Leves:
Pázmándi jérce leves, kertünk kincseivel
Gohér 2015 / száraz
Főétel:
Kemencében lassú tűzön sült tarja jus-vel, hagymás dödölével
Hárslevelű 2014 / száraz
Desszert:
Sukorói körtés pite, csurgatott fekete csokoládéval
Furmint 2015 / félédes
Menü ára: 6.450 Ft /fő
Az estet Horváth Márk és Barta Zsolt gitárjátéka fűszerezi
Előzetes asztalfoglalás:
info@balintborarium.hu , Tel: 06 20 2742 066