Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
BOR és ZONGORA

BOR és ZONGORA

Jó érzés a mai világban, baráti társaságban, jó bor és étel valamint kiváló élő zene mellett megállni egy pillanatra a hétköznapok sodrásában, ezért a Boráriumunkban olyan rendezvényt szervezünk, ahol mindezek együtt érvényesülhetnek.Időpont: 2016. június 24, péntek, 18.30. Előzetes asztalfoglalás szükséges: info@balintborarium.hu , +36 20 274 20 66

A Borklub házigazdája: Bácsi Zoltán, borász és sommelier, a pázmándi székhelyű Variszkusz Pince tulajdonosa, aki Budapesten már hatodik éve szervezi sikerrel Bor és Zongora elnevezésű rendezvényeit, ahol a Bor és a művészetek összhangját keresi. Rajnai Rizlingje bejutott már Michelin-csillagos étterembe, a Four Seasons Gresham Palotába (és a Boráriumba :-)) is.

 

Az első meghívott pincészet: a Hegyi-Kaló Pince az Egri borvidékről. Kaló Julcsi és Hegyi Ádám bevallottan Kaló Imre szellemi örökségét kívánják továbbvinni a borkészítéssel. Ők is a hazai kézműves borászok színe-java, az ún. "Crazy Club" tagjai (vagyis azok a borászok, akik borkészítés közben szükség esetén figyelmen kívül hagyják a borászati egyetemen tanított bölcsességeket és a mindenki más által elfogadott konvenciókat). Íme egy rövid, de tartalmas írás Julcsiékról: 

http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/05/a-szomolyai-remete-nyomdokaiba-lep-hegyi-kalo-julia.html

 

A zongoránál: Oláh Krisztián, a jelenkor egyik legtehetségesebb fiatal zongoristája, a Zeneművészeti Főiskola növendéke, 2015-ben a Montreux-i Jazz Fesztivál 3. helyezettje, Junior Príma díjas és Gramofon-díjas zongoraművész

 

A rendezvény ára: 3500 Ft, amiben 7 tétel kóstolása (0,5 dl / tétel, a kóstoló végén visszakóstolási lehetőséggel), valamint a rendezvényen való részvétel van benne. Ha valaki szeretne vacsorázni, akkor a BORÁRIUM étlapjáról választhat, aminek költségét az étterem felé kell rendezni.

 

Reméljük, hogy a Bor és Zongora ötlete megnyerte kedves vendégünk figyelmét!

 

Szeretettel,

Bálint György és Bácsi Zoltán

 

 
« vissza

Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.