Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)

Felejthetetlen élmények egy provencei miliőben

Élményszüret a Szerelemvölgyben

           

   Programajánlatunk több helyspecifikus csapatépítő programot ajánl, melyek a természet közeli életérzés, és a hagyományos életmód különleges élményét nyújtja minden résztvevőjének.

Az első program keretében,vendégeink egy hamisítatlan

szőlőszüreten

vehetnek részt, melynek végén, egy személyes ajándékra tehetnek szert. A szüret helyszíne a pázmándi Szerelemvölgyben található dűlő és a történelmi múltú – jezsuiták által 1700-as években épített – dézsmapincére épített Bálint Borárium. A hely komplexitásának és a csekély távolságoknak köszönhetően, néhány óra leforgása alatt is egy élmény teli csapatépítő programot lehet lebonyolítani a szakavatott személyzetünk közreműködésével. A jól megérdemelt munka eredményeként a régmúlt időket felidéző fatüzelésű sparhelten és annak sütőjében készíti Jutka mama az ízes falatokat. Az ebédet követően a történelmi boros pincében a környék nemes nedűit kóstolhatják a program részvevői. Egyéb programok lebonyolításához biztosítani tudjuk a Bálint Borárium földteraszos parkolóját az épület 110 nm-es fedett panoráma teraszát illetve a 150 nm-es boros pincéjét.

 

Lekvárfőzés kondérban

 A második programajánlatunk lényege, hogy vendégeink szezonális gyümölcsféléből (ősszel-télen, alma) kézműves technológiával előállított és hagyományos módon tartósított, házi lekvárt készítsenek csapat munka keretében, melynek végezetével egyúttal személyes ajándékra is szert tehetnek. A lekvárfőzés helyszíne a pázmándi Szerelemvölgyben található történelmi múltú – jezsuiták által 1700-as években épített – dézsmapincére épített Bálint Borárium konyhája és téliesített panoráma terasza. A hely komplexitásának és adottságának köszönhetően, néhány óra leforgása alatt is egy élményteli csapatépítő programot lehet lebonyolítani a szakavatott személyzetünk közreműködésével.

 

Búzától a lepényig

  Egy összetett, minden tekintetben – több órás - közös csapatmunkát igénylő programot ajánlunk az alábbiakban. A helyszínre érkezett zsák búzát a résztvevők, saját maguk egy állványos kőmalommal megőrlik, majd ezt követően rostálják és szitálják a lisztet. Következő munkafázis gyanánt a fateknőben tésztát gyúrnak, dagasztanak, miközben a csapat egyik része fát vág és begyújt a kemencébe és felfűti a sütő alkalmatosságot. A tészta elkészülte után a kemencében megsütik a  a tejfellel, szalonnával és hagymával ízesített lepényt, majd a jól megérdemelt munka eredményeként jóízűen el is fogyaszthatják.                       

 

Édes pillanatok

– kézműves csokoládé bon-bon készítés -

   Bonbont készíteni igazán izgalmas dolog. Aki egyszer megízleli az alkotás örömét, az ismét arra vágyik, hogy újabb és újabb ízkombinációkat készítsen lenyűgözve ezzel a családot, barátokat, ismerősöket. Az alkotás örömével párosuló édes pillanatokkal szeretnénk minél több vendéget megajándékozni. A gyakorlati útmutatáson túl a kakaóbab és a csokoládé történetével is megismertetjük a program résztvevőit. Az ismeret átadás keretében a csokoládékészítés alapjait; a csokoládé temperálását, formakészítés illetve öntés alapjait is megtekinthetik a foglalkozás keretében. Mindenki saját maga az előre elkészített bonbon hüvelybe töltheti a helyben készített tölteléket és díszítheti azokat, majd szintén saját kezűleg meghajtja minden alkotó a bonbondobozt, amibe kerülnek a csokoládéalkotások. Utolsó mozzanatként a dobozba elhelyezett bonbonok celofáncsomagolásba kerülnek, amit mindenki ajándékként elvihet magával.

 

Bacchus BorOlimpia

   A hely szelleméhez – történelmi múltja okán - leginkább kapcsolható élményprogram a Bacchus BorOlimpia, amit a Bálint Borárium látványpincéjében rendezünk meg. A mozgalmas és érdekes elemekkel tarkított program keretében ki-ki habitusának, kedvének leginkább megfelelő feladatban vehet részt. Minden esetben a bor és borkultúra tisztelete áll a középpontban könnyedebb és „komolyabb” szakmai ismereteket igényelve. Az ajánlatunk univerzálisan alakítható céges csapatépítéssé, elegáns céges, partneri borvacsora kísérő elemévé vagy akár emlékezetes baráti összejövetel programjává.

 

Hordó hódítás

 

A biztonságosan kialakított félbe vágott hordóra, adott időn belül a csapat legtöbb tagjának kell felállnia. Cél, hogy egy időben a csapatból a legtöbben tartózkodjanak a hordón.

 

Lopózás de gyorsan

Egy borral teli öblös boros edényből kell a csapatok egy-egy képviselőjének üveg/műanyag lopóval egy üvegkancsót megtölteni. Cél: a leggyorsabban megtölteni az üvegkancsót.

 

Hordólovaglás

A résztvevőknek, két bak közé elhelyezett gerendán átbújtatott fenék nélküli hordót kell megülniük. Feladat: a hordóval ellentétes oldalon lévő bakhoz rögzített kötél segítségével kell a játékosnak a hordó megülése közben eljutnia a kötél rögzítéséig úgy, hogy menet közben nem eshet le a hordóról. Az nyer, aki eljut a túlsó oldalra vagy aki a legtovább messzebb jut a pályán.

 

Borfelismerés

Ennél a feladatnál több féle megvalósítási módozat is lehetséges. A borvacsora alkalmával kínált borokat a program keretében ismételten – bekötött szemmel – végig kóstolják a versenyzők és a kóstolási sorrend alapján meg kell nevezniük a borokat. Másik változat alkalmával a borvacsorától függetlenül azonos fajtából, - de más-más pincészetből származó -  összeállított borsort kínálunk a résztvevőknek, majd a következő random töltjük ki az előző körben kínált borokat. A feladat, hogy be tudják azonosítani a megváltoztatott sorrendben kínált borokat az indulók. Harmadik változatban, jellegzetes borfajtákat – Rajnai Rizling, Irsai Olivér, Merlot, Cabernet Sauvignon stb. - kell felismernie és megneveznie a versenyzőknek.

                                                                                                        „TERMÉSZETES KÉNYEZTETÉS” – krémek, masszázsolajok saját kezűleg                                                                                                     

„A természet maga a megtestesült harmónia, a természet egy ritmikus szimfónia”   Osho 

Pipere Panni ezzel a harmóniával szeretné megismertetni a programján résztvevőket a saját maguk által készített krémek és masszázsolajok készítésén keresztül.

A résztvevők saját maguk készíthetik el Pipere Panni vezetésével - kizárólag természetes alapanyagokból - az otthoni arctisztítás és testradírozás nélkülözhetetlen bőrradírját vagy a felfrissülés és ellazulás egyik elengedhetetlen segítségét a levendulás masszázs olajat, illetve levendulás fürdősót.

 

Gyertyakészítés

 

Gyertyaöntés:

Különleges kézműves foglalkozás,ahol mindenki maga készítheti el illatosított, termésekkel díszített gyertyáját.
Felhasznált alapanyagok:
-  Üvegkocka  (mindenki egy átlátszó vastag falú 10 X 10 cm-es üvegkockát kap, amibe lesz a viasz öntve.)
- Illatanyag.  A helyszínen a vendégek a következő illatok közül választhatnak, amit felhasználnak  a gyertyájuk illatosításához: karácsony, mézeskalács, narancs, fahéj, levendula,fenyő, vanília
- díszítéshez: narancs-, alma-, citromkarikák, fahéjrudak,

csillagánizs, egyéb - kisebb egzotikus termések.

 

Méhviaszgyertya készítés

 

Illatos, friss színes méhviaszlapokat viszünk.
A vendégek tekert méhviaszgyertyát készítenek tetszőleges mennyiségben különböző díszítési technikával.
Celofánba csomagolják, díszítik termésekkel.

 

Gyertyamártás:

 

Régies gyertyamártó edényekbe öntjük a felolvasztott viaszt, minden kedves vendég kanócot kap, és maga kezdi a gyertyáját mártogatva készíteni.

 

Geocaching:

 

    A Velencei-tó északi partját, a Velencei-dombság lankáit páratlan szépségű tájak alkotják, ahol rengeteg látnivaló akad: említhetjük a nadapi szintezési ősjegyet (Nadapon van a térképészet és az építészet egyik legfontosabb meghatározójának, a magasság mérésnek magyarországi legfőbb viszonyító pontja, a nadapi szintezési ősjegy), a mellette található gyönyörű katlannal, vagy a pákozdi ingóköveket, de igen gyönyörű, erdős táj a Pázmánd közelében található Zsidó-kő, vagy a sukorói Angelika-forrás és környéke.

A geocaching keretében e kedves tájakat járhatják végig a csapat tagjai: a különböző helyszíneken elrejtett dobozokban üzenetek, kérdések várják a résztvevőket, amelyek a megoldásokhoz vezetnek. Az egyes „kincsesládák” lelőhelyét GPS koordináták segítségével adjuk meg. A programhoz a GPS készüléket biztosítjuk.

 

„NATUR” geocaching

 

    A fenti mechanizmus egy „hagyományosabb” értelmezése, és verziója, ha a modern technika kizárásával, vaktérkép, vagy itiner segítségével jelöljük a felkeresendő pontokat.

 

 

„Az Erdő Szellemei”

     E programot szintén a fent leírt tájakon javasoljuk megvalósítani. Tematikájában hasonló a geocachinghez, azonban nem elrejtett dobozokat, hanem a játékmestereket kell felkutatniuk a csapatoknak. Az egyes játékmesterek különböző „figurák”, pl. fa alatt pihenő vándor, erdőjáró turista, templom előtt üldögélő koldus stb. őket kell megszólítani, és ők adják a különböző feladatokat is. A feladatokat – mint fent említettük – egyeztetés szerint állítjuk össze: részben szellemi, részben ügyességet igénylő próbák, amelyeknek végrehajtásához a csapat egysége szükséges (célunk, hogy esetleges korábbi tréningek feladatai ne köszönjenek vissza – nyilván bizonyos határokon belül tudunk mi is feladatokat kidolgozni, azonban lehetőségek rejlenek a feladatok interpretációiban is).

 

Test-lélek-szellem-harmónia

      Távol-keleti bölcselet- és természetfilozófiai rendszerek évezredes tudást őriznek, amely a testi-lelki egészség kialakítására és megtartására vonatkozik. E tudás ismeretében a mindennapjainkat harmonikusabbá tehetjük, és ez életünk minden területén megnyilvánul: magánéletünkben, üzleti, munkahelyi viszonyainkban. Szabadabbá válhatunk, hogy ne szokásaink, körülményeink rabjaként kelljen helytállnunk, és konkrét fizikai-erőnléti fejlődést is elérhetünk: fiatalosabbá, egészségesebbé válhatunk.

 

 

 


Nyitvatartás:

 

   Péntek:  12.00 - 20.00 

    Szombat: 12.00 - 21.00   

Vasárnap:  12.00 - 20.00

 

Elérhetőségeink:

+36 20 209 59 19 

+36 20 921 8311

info@balintborarium.hu

 

 

 

 

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

Projekt azonosító: 1952496226

Borárium továbbfejlesztése

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.