Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Borkóstolás a jezsuiták pincéjében

Borkóstolás a jezsuiták pincéjében

A több mint 200 éves történelmi múltú Jezsuita rendház felújított dézsmapincéjében és annak tovább bővített pincerendszerében kialakított Boráriumunkban a Velencei-tavi térség borászatai mellett az ország más borvidékein tevékenykedő 7 Ha alatti, - kizárólag kézműves szemlélettel munkálkodó - izgalmas borokat készítő kis pincészetek boraival, valamint a környék szőlőtermesztő és borkészítő múltjával, hagyományaival kívánjuk megismertetni a hozzánk betérő vendégeinket.

A látogatókat a minőségi borok kóstoltatásán túl - a tradicionális vidéki életet felidéző – sparhelten és kemencében készült – elsődlegesen a környéken fellelhető helyi alapanyagokat használunk fel. Programjaink között, kiemelt szerepet kapnak a lassan feledésbe merülő népi hagyományokhoz kötődő események is. (szüreti nagy lakoma, pinceszerek, farsangolás, borfejtés, új bor ünnepe ...).

 

BORKÓSTOLÁS

Az Etyek-Budai Borvidék Velencei-tó körzetének legkiválóbb borászainak  (Csóbor, Dancsó, Fekete, Lics, L. Simon, Nagy és Társa, Szentesi – A borászok borásza 2013 díj birtokosa ) alkotásai közül állítjuk össze a borsort.

A borkóstoló minimum 12 fő esetén indul, létszám ismeretében szíveskedjen ajánlatot kérni tőlünk.

 

A Velencei-tó legjobbjai I. - Kóstolás egyszerűen

Pincesétával egybe kötött,  6 féle bor kóstoltatásával (0,5 – 0,7 dl/bor) valamint a borkóstoló mellé, libazsíros kenyeret, lila hagymával kínálunk.

 

A Velencei-tó legjobbjai II. - Borkóstolás kenyérlángossal

Pincesétával egybe kötött, 6 féle minőségi bor kóstoltatásával (0,5 – 0,7 dl/bor) és borkorcsolya gyanánt a vendégek szeme előtt – fatüzelésű sparheltünkben – megsütött - házi tejfeles, lilahagymás, mangalicaszalonnás – kenyérlángos falatkákat szolgálunk fel.

 

A Velencei-tó legjobbjai III. - Borkóstolás kemencében sült oldalassal

Pincesétával egybe kötött, 6 féle bor kóstoltatásával (0,5 – 0,8 dl/bor) , valamint a kemencénkben  sült oldalas vele sült hagymás burgonyával és Jutka mama vegyes vágott savanyúságával várjuk vendégeinket.

 

A Velencei-tó legjobbjai IV. - Kemencés vacsora választható menüvel

A menü – Kenyértésztában sült füstötcsülök, vörösboros lilakáposztával                 

B menü - Kemencében sült csirkecomb sajt és alma kalap alatt, házi burgonya pürével

C menü - Borskéregben sült pákozdi kecskesajt, kertaljai salátával

Desszert: Kemencében sült almás pite, házigazda szőlődzsemével

 

 


 

2020.05. 16-tól   

 MINDEN

PÉNTEKEN, SZOMBATON és VASÁRNAP

12.00 - 20.00 között várjuk vendégeinket a TERASZUNKON

előzetes - telefonos - asztalfoglalás alapján

+36 20 209 59 19 ; +36 20 921 8311

 

 A fenti időponton kívüli asztalfoglalás előzetes egyeztetés alapján!

 

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

GINOP-8.3.5-18

Támogatott hitel felvétele a Borárium gépeinek beszerzésének finanszírozására

Támogatott: Bál-Na Produkció Kft.

 

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.