Velencei-tó környéki és Bio borok tárháza
„Először a víz borrá változik, másodszor a bor vérré változik. A víz az anyag, a bor a lélek, a vér a szellem.
Az anyagból lélek, a lélekből szellem, ez a dupla átalakulás, melyet itt a földön át kell élnünk.”
(Hamvas Béla: A bor filozófiája)
Borkóstolás a jezsuiták pincéjében

Borkóstolás a jezsuiták pincéjében

A több mint 200 éves történelmi múltú Jezsuita rendház felújított dézsmapincéjében és annak tovább bővített pincerendszerében kialakított Boráriumunkban a Velencei-tavi térség borászatai mellett az országban elsőként kívánjuk bemutatni hazánk különböző borvidékein, ökológiai gazdálkodásból származó minősített bio borait, valamint a környék szőlőtermesztő és borkészítő múltját, hagyományait.

A látogatókat a minőségi borok kóstoltatásán túl - a tradicionális vidéki életet felidéző – sparhelten és kemencében készült – elsődlegesen a környéken fellelhető helyi alapanyagokat használunk fel. Programjaink között, kiemelt szerepet kapnak a lassan feledésbe merülő népi hagyományokhoz kötődő események is. (szüreti nagy lakoma, pinceszerek, farsangolás, borfejtés, új bor ünnepe ...).

 

BORKÓSTOLÁS

Az Etyek-Budai Borvidék Velencei-tó körzetének legkiválóbb borászainak  (Csóbor, Dancsó, Fekete, Lics, L. Simon, Nagy és Társa, Szentesi – A borászok borásza 2013 díj birtokosa ) alkotásai közül állítjuk össze a borsort.

A borkóstoló minimum 10 fő esetén indul, létszám ismeretében szíveskedjen ajánlatot kérni tőlünk.

 

Kóstolás egyszerűen 1:

Pincesétával egybe kötött,  6 féle bor kóstoltatásával (0,5 – 0,8 dl/bor) valamint a borkóstoló mellé, házizsíros kenyérrel, lila hagymával várjuk vendégeinket.

 

Kóstolás egyszerűen 2:

Pincesétával egybe kötött, 6 féle bor kóstoltatásával (0,5 – 0,8 dl/bor) és a vendégek szeme előtt -  kemencénkben – megsütött juhtúrós  pogácsával várjuk vendégeinket, míg a kóstoló ideje alatt házizsíros kenyeret, lilahagymával kínálunk.

 

Kóstolás füstölt házi ínyencségekkel:

Pincesétával egybe kötött, 6 féle bor kóstoltatásával és Imre bátyja füstölt ínyencségeivel (házi kolbász, szalonna, sonka), házi kenyérrel, lilahagymával, kígyó uborkával, várjuk vendégeinket. A borkóstolás alkalmával 0,5 – 0,8 dl/bort kóstoltatunk fajtánként, a füstölt árut 12-15 dkg/adaggal kalkuláljuk.

 

 


December 23-tól február végéig 

ZÁRVA TARTUNK

Legközelebb a BÁLINT-NAPON

február 16-án és 17-én várjuk vendégeinket!

 A fenti időponton kívül

előzetes CSOPORTOS BEJELENTKEZÉSEK és

ALKALMI RENDEZVÉNYEINK

alkalmával  NYITVA tartunk!

 

OTP SZÉP kártyát elfogadunk

- HAGYOMÁNY -

„Évezredek kultúrája, hagyománya, bölcsessége testesül meg egyetlen pohár borban. A teremtés egyik csodája ez a misztikus, varázslatos ital, melyet szentségtörés egyszerűen a szeszes italok körébe sorolni, hiszen egyedi, megismételhetetlen műalkotás. Az istenek elrendeléséből és a kézművesség jóvoltából született csoda.”

 

> tovább

 

 

- CSALÁD -

Kiemelten fontosak számunkra a család, bort nem fogyasztó tagjai is.  A gyermekek és szüleik felhőtlen szórakozásához kívánunk hozzájárulni a folyamatosan bővülő – hagyományos játékokból kialakított – játékterünkkel. Szívesen otthont adunk - az egyéni elképzelések mentén szervezendő - családi, baráti eseményeknek az év bármely napján.  
 

- EGÉSZSÉG -

 Az egészség megőrzése érdekében a csemeték a Himalája sóterápiás szoba só-homokozójában játszhatnak, míg a pihenésre és feltöltődésre vágyó felnőttek a hang-fényterápiás sószobában relaxálhatnak. A sóterápia elősegíti a szabad, tiszta és mély légzés elérését, és ezáltal kitűnően szolgálja az immunrendszer erősítését és az öngyógyító erők aktiválását, relaxációt és stresszoldást, az energetikai hiányok kiegyenlítését.